Sunday, June 24, 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΑ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
Τηλ. 210-33.98.270, 71
Αθήνα, 22-6-2012
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΑ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το αποτέλεσμα των πρόσφατων Βουλευτικών Εκλογών κατέστησε αναγκαία τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία καλείται να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα εθνικής σημασίας, διαθέτοντας πλέον την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση και κατέχοντας την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, γεγονός που αποκαθιστά πια – μετά από καιρό – την αρμονία μεταξύ της κοινοβουλευτικής σύνθεσης και της λαϊκής βούλησης.
Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες ευελπιστούν στην αποκατάσταση της κοινωνικής ομαλότητας, μέσα σε ένα πλαίσιο εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών, που θα διασφαλίζει την αναγκαία πορεία εθνικής ανασυγκρότησης και ανάκτησης της εθνικής αξιοπρέπειας.
Από την πλευρά μας, ως Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις ενέργειες που επιτάσσει η θεσμική μας αποστολή, προσδοκώντας η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό της προς τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο Δικηγορικός κόσμος της χώρας εύχεται στο συνάδελφο και νέο Υπουργό κ. Αντώνη Ρουπακιώτη – με τον οποίο σημειωτέον είχαμε άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπηρεσιακού Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στον επίσης συνάδελφο Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Καραγκούνη, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και διακηρύσσει την πρόθεσή του να συμβάλει σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με στόχο την αντιμετώπιση των πάγιων προβλημάτων και δυσλειτουργιών του κλάδου και εντέλει την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης ως θεσμού, πάντοτε σε ένα αυτονόητο πλαίσιο απόλυτου σεβασμού της ιδιότητας των Δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και έμπρακτης καταδίκης κάθε προσπάθειας προώθησης και εξυπηρέτησης οργανωμένων ιδιοτελών συμφερόντων.
Υπό αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση την πλήρη αποκήρυξη λογικών ασύμβατων με την ιδιαίτερη φύση του δικηγορικού λειτουργήματος και την αποδέσμευση από πρακτικές ανοίκειων μεθοδεύσεων που παρεμποδίζουν την ακώλυτη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως θεσμού, αποβαίνοντας σε βάρος του πολίτη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...