Tuesday, August 9, 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίου 2016 - Η αποθέωση της πορνείας της φαβέλας !

 Γράφει ο 
Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
ΣΥΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
email: athanasiadis.g@hotmail.com





 Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίου 2016 
 Η αποθέωση της πορνείας της φαβέλας !


Η πορνεία σαν φαινόμενο της ευρύτερης κοινωνικής ζωής δεν είναι ούτε σημερινό, ούτε απλά παλαιότερο αλλά διαχρονικό και φυσικά υπεισέρχεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και στρώματα.  Ηδη τη ζούμε στις μέρες μας και κυρίως σε χώρες που η οικονομική κρίση ή ύφεση φέρνει πάντα έξαρση των φαινομένων της κοινωνικής παθογένειας, γεγονός που αποτελεί κανόνα χωρίς εξαίρεση για τους μελετητές των κοινωνιολογικών επιστημών και όχι μόνο. Η άνθηση της ή η ύφεση του φαινομένου έχει να κάνει απαρέγγλιτα με την κατάσταση της οικονομίας των κοινωνιών. Εξαθλιωμένες χώρες στη σημερινή εποχή, ορίζονται ως κατ΄ εξοχήν προορισμοί του σεξοτουρισμού, όπου η πολυτεκνία είναι το ίδιο χαρακτηριστικό τους και περαιτέρω η οικονομική αδυναμία να διατραφούν και μεγαλώσουν εκαμμύρια παιδιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό των οικογενειών τους.   Σαν ύστατη ή όχι μόνο πολλές φορές λύση και καταφύγιο αποτελεί για τους γονείς τους η εξώθηση των παιδιών τους, αγοριών και κοριτσιών στην πορνεία, με αντάλλαγμα λίγων ψίχουλων τροφής στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειας.  Είναι εκείνα τα δυστυχισμένα πλάσματα που δίδονται σαν «έπαθλο» στις διεστραμμένες ορέξεις των απανταχού παιδοφίλων της γής και που τελικά χάνουν εκείνο το βασικότερο κομμάτι της ζωής τους που λέγεται παιδική ζωή, εκπαίδευση  και ισορροπημένη ψυχοσύνθεση.
Φαεινότατο παράδειγμα των ημερών μας, αποτελεί η χώρα που διοργανώνεται αυτες τις μέρες το λαμπρότερο και πιό χλιδάτο πανηγύρι του διεθνούς ανταγωνισμού των εταιρειών που ασχολούνται με τον αθλητισμό, των εταιρειών παραγωγής αναβολικών και στεροειδών ουσιών και βέβαια επενδυτικών και άλλων οικονομικών οργανισμών, βιομηχανιών αυτοκινήτων και αναψυκτικών. Το πανηγύρι αυτό φέρει ατυχώς την ονομασία «Ολυμπιακοί Αγώνες» και αποτελεί μια παραφθορά, ένα διεθνές κακέκτυπο των Ελληνικών αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας και που υποτίθεται ότι όλο αυτό βασίζεται και προβάλλει παγκόσμια την ασαφή ιδέα του Ολυμπιακού πνεύματος και ιδεώδους.  Προφανώς εννοεί την ευγενή άμιλλα και αναγωνισμό, μεταξύ των αθλουμένων και συναγωνιζομένων αθλητών από όλες τις χώρες του κόσμου.  Στο χώρο αυτό υποτίθεται ότι δεν χωρούν πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδεολογίες, κομματικές συγκλίσεις και αποκλίσεις και πολιτικά συστήματα διαχείρισης των κοινωνιών. 
Στην πράξη όλα αυτά, πέραν της φαντασμαγορικής λάμψης και της απαστράπτουσας ενδυματολογίας που τα περιβάλλει, αποτελούν ευσεβείς πόθους των διοργανωτών ενώ η επιδίωξη τεράστιων κερδών μέσα από αυτές τις διοργανώσεις είναι ο πραγματικός στόχος και η προβολή των παραγωμένων και διαφημιζομένων προϊόντων των εταιρειών αρχής γενομένης από τα ρούχα, τα παπούτσια, τη διατροφή και τα συμπληρώματα της που λαμβάνουν οι αθλητές. 
Ολα αυτά αποτελούν την εικόνα ή το προφανές. Ζούμε όλη αυτή τη χλιδάτη εικόνα, των δομών του αθλητικού συστήματος η οποία απέχει μακράν του όποιου, υπαρκτού ή μη, Ολυμπιακού ιδεώδους και μάλιστα σε μια μεγάλη χώρα του κόσμου, τη Βραζιλία, όπου μαστίζεται από ακραία φτώχεια και αυξημένη κοινωνική παθογένεια σε βαθμό που μπορεί πλέον να πεί κάποιος ότι έχει ξεπεράσει τα όποια όρια ανεκτικότητας απέναντι στην κοινωνική διαστροφή. Ειδαμε όλοι πρίν λίγες μέρες, την τελετή έναρξης της «Ολυμπιακής» διεθνούς πανηγύρεως που το κίτς και το ευτελές προσπάθησε να καλυφθεί από τα λαμπερά πυροτεχνήματα, που όμως σβήνουν και εμφανίζεται το σκοτάδι σε λίγα δευτερόλεπτα από την εκτόξευση του καθενός από αυτά.
Το προφανές, και η επίπλαστη χλιδή δίνουν τη θέση τους στην στυγνή πραγματικότητα που είναι το σκοτάδι. Εκείνο το σκοτάδι και το απόλυτο τίποτα που κρύβονται πίσω από τη κουρτίνα του προφανούς.  Οι τεράστιες και υπέροχες παραλίες της Ιπανέμα, αγναντεύουν τον μεγάλο ωκεανό και το τεράστιο άγαλμα του Χριστού στο Ρίο, εκεί ψηλά στο βουνό, στρέφει το πρόσωπο του στην παραλία και σε εκείνο το μέρος της πόλης  στην παραλιακή ζώνη που φιλοξενεί τον πλούτο και τη χλιδή της αστικής τάξης της χώρας. Τα χέρια ανοικτά να αγκαλιάζουν τα πλήθη με τα γυμνά καλυμένα με γιαλιστερά αντιηλιακά κορμιά που λικνίζονται στην άμμο στους ρυθμούς της σάμπας με τη μέθη ενός τροπικού κοκτέηλ. Ενα πολύχρωμο πλήθος τον επισκέπτεται, εκεί πάνω που στέκει για να φωτογραφηθεί μαζί του, σαν ένα must του συνολικού πακέτου των Ολυμπιακών του διακοπών, πρίν πάει, αν πάει στο στάδιο να δεί κάποιους μοντέρνους αθλητές να ιδρωκοπούν για να αποδείξουν τη δύναμη του καλύτερου στεροειδούς διατροφικού τους συμπληρώματος.
Πίσω από την κουρτίνα όμως όλου αυτού του προφανούς, οι  ατέλειωτες φτωχογειτονιές με τις παραγκουπόλεις του Ρίο, όπου ποτέ δεν φτάνει η λάμψη της παράκτιας ζωής και ζώνης, ειμή μόνο, κάποιες φιγούρες σκιές τις νύκτες που έρχονται να εισπράξουν τα άλλα «Ολυμπιακά» τους έπαθλα.  Μικρά παιδιά αγόρια και κορίτσια, προεφηβικής ή εφηβικής ηλικίας ποτισμένα τις περισσότερες φορές με ναρκωτικά διατίθενται σε ευτελιστικές τιμές, παραδίδοντας την παιδική τους ηλικία αλλά και την αγνότητα της ψυχής τους στις διεστραμμένες ορέξεις των απανταχού της γής διαστροφικών παιδοφίλων  που συνοδεύουν τις αποστολές ή απλά βρίσκονται ως τουρίστες στη χώρα. Οι αναφορές γύρω από αυτά τα περιστατικά είναι γενικευμένες και μη αμφισβητήσιμες. Ολα εκείνα που επικαλούνται όλοι αυτοί ως Ολυμπιακά  ιδεώδη, αποτελούν κούφια λόγια  και ο σεξισμός και η σεξουαλικές διαστροφές αποδεικνύεται ότι είναι το ζητούμενο και η πρόφαση τα πνευματικά ιδεώδη του Ολυμπισμού. 
Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε και στην αρχαιότητα στις εποχές της διοργάνωσης των αγώνων αυτών, με την μορφή εκείνης της εποχής ή τα παρεπόμενα ή αν υπήρχαν και το πόσο αγνοί ήσαν ή όχι οι αγώνες.  Γενικότερα όμως, όταν τα οικονομικά συμφέροντα παρεισφρύουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και η επίτευξη κέρδους είναι ο στόχος σίγουρα τα οποιαδήποτε ιδεώδη, εν τοις πράγμασιν, φαίνεται ότι αδίστακτα περνούν μέσα από ημισκοτεινά δωμάτια των παραγκουπόλεων του Ρίου και έχουν άρωμα από φτηνό ρούμι, μαριχουάνα και ιδρωμένης σάρκας που ασελγεί ασύστολα πάνα στην αγνότητα της παιδικής ψυχής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Καλώς ήρθαμε λοιπόν στο Ρίο, της Ολυμπιακής διοργάνωσης του 2016!
 ******* Οι φωτογραφίες είναι από το διαδίκτυο και δεν είναι από στη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά αφορούν γενικοτερα τη παιδική πορνεία.. ********





0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...