ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ (02) 92613144 στο ΣΥΔΝΕΥ ή απευθείας στην Αθήνα στο 21025-758568 και στα άλλα στοιχεία του ιστότοπου μας!
Σε άλλη περίπτωση θα καταγραφούν ως αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περιέλθουν στην κυριότητα του κράτους
Ειδική έκκληση προς τους απόδημους Έλληνες να
τακτοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους στην Ελλάδα, απευθύνει ο επικεφαλής της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, Δημήτρης Καλουδιώτης, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση τα ακίνητά τους θα καταγραφούν ως αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περιέλθουν, μετά από λίγα χρόνια, στην κυριότητα του κράτους.
τακτοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους στην Ελλάδα, απευθύνει ο επικεφαλής της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, Δημήτρης Καλουδιώτης, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση τα ακίνητά τους θα καταγραφούν ως αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περιέλθουν, μετά από λίγα χρόνια, στην κυριότητα του κράτους.
«Θα ήθελα να καλέσω τους ομογενείς μας σε όλες τις περιοχές του κόσμου να ενδιαφερθούν για την περιουσία τους, να συμμετάσχουν στις δουλειές του κτηματολογίου -εμείς θα τους ενημερώσουμε γι' αυτό- ώστε να κατοχυρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την περιουσία τους», τονίζει ο κ. Καλουδιώτης.
Όπως επισημαίνεται, η διαδικασία είναι απλή:
Στο πρώτο στάδιο, το Κτηματολόγιο αναγγέλλει τις περιοχές προς κτηματογράφηση καλώντας τους πολίτες να υποβάλουν τις δηλώσεις της ακίνητης περιουσίας τους.
Στο δεύτερο σταδιο, μέσα σε 4 χρόνια, αφού επεξεργαστεί τις δηλώσεις αυτές και κάνει την καταγραφή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, το Κτηματολόγιο προχωρεί στην ανάρτηση των περιοχών καλώντας εκ νέου τους πολίτες να ελέγχξουν την καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων και να διορθώσουν τυχόν λάθη.
Αυτή είναι και η σημαντικότερη στιγμή για όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση στο πρώτο στάδιο και το ακίνητό τους ενδεχομένως να έχει χαρακτηριστεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη και να κινδυνεύει με απώλεια.
Μέχρι αυτή τη στιγμή ενταγμένα σε διαδικασία κτηματογράφησης είναι περίπου 22 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας, ποσοστό που ανέρχεται στο 60% και αφορά σε έκταση το 1/3 της Ελλάδας.
Σήμερα, βρίσκονται σε διαδικασία κτηματολογίου 33 μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, και σε διαδικασία ανάρτησης 26 πρωτεύουσες και αστικά κέντρα. Το 2014 θα ξεκινήσει το πρώτο στάδιο κτηματογράφησης σε 1.300 ακόμα περιοχές. Απομένουν 16 εκτ. δικαιώματα για τα οποία σταδιακά θα αρχίσει η συλλογή δηλώσεων, από το 2014 μέχρι το 2017.
«Θα πρέπει να σκεφτούμε δύο πράγματα», επισημαίνει η υποδιευθύντρια Νομικής Διεύθυνσης, υπεύθυνη της κτηματογράφησης, Ελεονώρα Ανδρεδάκη.
«Εάν είχαμε συμμετάσχει στη διαδικασία του 2008 και είχαμε υποβάλλει δηλώσεις θα πρέπει να ελέγξουμε τι έχει συμβεί με αυτές τις δηλώσεις που είχαμε υποβάλλει τότε. Εάν δεν είχαμε συμμετάσχει στις διαδικασίες της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, θα πρέπει να ερθουμε σε επαφή, η επαφή με την κτηματολόγιο είναι εύκολη και ηλεκτρονικά», σημειώνει.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, και στα αγγλικά, υπάρχει και ειδική σελίδα για τους Έλληνες του εξωτερικού, που τους ενημερώνει και τους καθοδηγεί βήμα βήμα για το τι πρέπει να κάνουν, σε όλα τα στάδια τόσο για προγράμματα κτηματογράφησης που υλοποιήθηκαν την περίοδο 1995-2000 σε 340 περιοχές σε όλη τη χώρα, όσο και για αυτά που υλοποιούνται σήμερα σε 107 περιοχές.
Αλλά κυρίως για τον τρόπο υποβολής της δήλωσή τους: με πληρεξούσιο, ή απλή εξουσιοδότηση σε τρίτο, ή ηλεκτρονικά οι ίδιοι. Μέσω e-mail επίσης μπορούν να έχουν άμεση επικοινωνία και απάντηση εντός 15 ημερών στα ερωτήματά τους.
«Τα τελευταία χρόνια η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών και έχει επενδύσει τόσο σε ανθρώπους όσο και σε λογισμικό προκειμένου να το πετύχει αυτό», σημειώνει ο υποδιευθυντής Ψηφιακών Συστημάτων Γιώργος Μουραφέτης και προσθέτει:
«Παράδειγμα μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι η υπηρεσία θέασης στην οποία μπορείτε να δείτε όλη την Ελλάδα σε μια πολύ καλή ανάλυση, που δείχνει πολύ καλές λεπτομέρειες όπου εμφανίζονται επάνω και διευθύνσεις οδών ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στις περιοχές».
Πηγή: tovima.gr
0 σχόλια:
Post a Comment