Friday, January 2, 2015

Κουρνιαχτός και μπούρμπερη


Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος – Θεατρικός Συγγραφέας

SYNDEY AUSTRALIA

Tel: 0421 969 172
Κουρνιαχτός και μπούρμπερη

Καινούργιος χρόνος και μάλλον δεν είναι τόσο αισιόδοξος ο τίτλος του άρθρου αυτού. Ολοι μας ευχόμαστε απο καρδιάς τα καλύτερα για όλους και ο νέος χρόνος να είναι περισσότερο ελπιδοφόρος. Ομως τα αποκαϊδια μυρίζουν έντονα για πολύ καιρό όταν πλησιάσεις κοντά, πολλές φορές όμως η μυρωδιά τους διακτινίζεται, μεταφέρεται με τον αέρα και φτάνουν μακρυά πολύ μακρυά.

Εντονα πολιτικό το κλίμα στις μέρες μας και ιδιαίτερα φυσικά στην Ελλάδα, εν όψει των εκλογών σε λίγες μέρες. Οι εκλογές έρχονται σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο και μετά το τέλος ενός έτους που άφησε πίσω του κουρνιαχτό και μπούρμπερη. Ενα καμμένο πλοίο φάντασμα ρυμουλκείται σε Ιταλικό λιμάνι, μεταφέροντας αποκαΐδια, αποκαΐσι το ίδιο του το κουφάρι. Ισως μέσα του κρύβει και απανθρακωμένα απομεινάρια ζώντων ψυχών που τώρα πιά ταξίδεψαν μεσοπέλαγα αλλάζοντας τη ρότα τους αντί για την Αγκόνα, στο κόσμο των νεκρών. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος και φυσικά οι ευθύνες και οι ποινικές διώξεις θα αποδοθούν στον καπετάνιο, στον μηχανικό, στον υπεύθυνο γραφείου, στην καθαρίστρια του πλοίου ίσως και στον μπάρμαν. Το ίδιο νοσηρό σύστημα που δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις και μιλάμε για τους ασύδοτους νεοφιλελέυθερους εφοπλιστούς, δεν έχει όπως πάντα καμία ευθύνη απλά περιφέρεται και μοιράζει δώρα ελεημοσύνης, σε εκείνους πού πρώτα κατέστησε φτωχούς. Ηλικιωμένες κυρίες με φέϊς λίφτιγκ στα πρόσωπα τους και όχι στη ψυχή τους, ηγέτιδες φιλανθρωπικών συλλόγων, για να σπάσουν την καθημερινή τους ανία, γυρίζουν πέρα δώθε και εκθειάζονται για το θεάρεστο έργο τους, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις τους δημιουργούν εκατόμβες νεκρών, σε σαπιοκάραβα υπερφορτωμένα στο βωμό του κέρδους. Η ανθρώπινη ζωή εκεί δεν έχει αξία και το Norman Atlantic της ΑΝΕΚ, έπρεπε να υπεροφορτωθεί να μεταφέρει ζώα και λάδια (και όχι ανθρώπους). Εξ άλλου ήταν καλά ασφαλισμένο και ίσως η ασφαλιστική αποζημίωση, δώσει στην εταιρία ένα ακόμη ολοκαίνουργιο καράβι μεταφοράς ζώντων ζώων.

Από την άλλη έχουμε εκλογές και πρέπει να προσηλωθούμε σε αυτό. Εξ άλλου, δεν απέμεινε κουρνιαχτός και μπούρμπερη μόνο ένα καράβι. Μια ολόκληρη χώρα και ο λαός της έγιναν. Η απερχόμενη συνκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παραδίδει ένα λαό, βορά στις ορέξεις των «φίλων και εταίρων» της. Η εθνική δημόσια αλλά και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, παραδίδεται για να εξοφληθεί ένα χρέος, που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, όμως σε κάθε περίπτωση η ανήθικη πολιτική, ρουσφέτι και συμφεροντολία των εκπροσώπων που επέλεγε ο ίδιος λαός να κυβερνηθεί. Οι ίδιοι αυτοί, εκπρόσωποι που από διάφορους θώκους κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια, και που τώρα παραδίδουν τη χώρα στη βορά των κορακιών. Οι ίδιοι αυτοί, που τόσα χρόνια ήσαν υπουργοί, αντιπρόεδροι και ενεργά μέλη των κυβερνήσεων της διαφθοράς, οι ίδιοι αυτοί που τώρα μιλούσαν και έλεγαν δεν γνώριζαν. Αν δε γνώριζαν, είναι διπλά υπεύθυνοι διότι έπρεπε να γνωρίζουν.

Τι θα μας πούν τώρα αυτοί οι άνθρωποι, βλέποντας να χάνουν την εξουσία απο τα χέρια τους παρόλη τη στήριξη των ευρωπαίων συμμάχων τους; Μιλούσαν για ανάπτυξη που βασίζεται σε τέσσερεις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών, στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, το θάνατο, τον θάνατο των ονείρων και της ελπίδας. Ποιός αλήθεια θα μπορούσε πλέον να πιστέψει τα λεγόμενα τους; Το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο και το ξέρουν, αλλά πρέπει να παραμείνουν λένε για τη σταθερότητα της Ελλάδας και την ανάπτυξη που έρχεται και που μόνο αυτοί βλέπουν. Η λύση βρίσκεται στη θέληση των Ελλήνων και την αποστροφή τους απο την ευήθεια που τους διακατέχει και δεν είναι άλλη απο την μονομερή διαγραφή του χρέουν με τις όποιες συνέπειες. Τρομοκρατούν τον κόσμο με απειλές για τον αρμαγγεδώνα που θα έρθει. Θα κλείσουν τα ΑΤΜ των τραπεζών, θα αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετς, δεν θα υπάρχει βενζίνη, πετρέλαιο, τούτο κείνο. Ε και λοιπόν;

Σήμερα στην Ελλάδα, οι ιδιοκτήτες εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και τα έχουν ακινητοποιημένα διότι πλέον δεν μπορούν να τα συντηρούν. Πόσοι μπορούν ακόμη να κάνουν αναλήψεις απο τα ΑΤΜ εφόσον ΔΕΝ έχουν ούτε ένα ευρώ. Τι έχουν να χάσουν αυτοί; Και είναι εκατομμύρια οι άνθρωποι τούτοι. Δεν θα έχουν ρεύμα και νερό; Μα ήδη εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα και νερό. Σε μια χώρα που δεν υπάρχει πιά ούτε αξιοπρεπής ιατρική περίθαλψη, δεν υπάρχουν όνειρα, ελπίδα για φώς στο τούνελ, προσδοκίες, που καταστρέφεται μια ολόκληρη ήδη γενιά και που στέλνει μετανάστες τα παιδιά της στις άκρες της γής, τι άλλο θα γίνει τόσο κακό, αν μας διώξουν οι ευρωπαίοι απο το ευρώ; Μήπως το έχουν τώρα και θα τους λείψει; Ποιός και γιατί θα πρέπει απο το λαό εκεί να δώσει σημασία για το τραπεζικό σύστημα; Μα αυτό το πληρώνουν τέσσερα χρόνια μαζί με τη θανατική του καταδίκη και φώς δεν βλέπει ο λαός; 

Κουρνιαχτός και μπούρμπερη, απέμειναν απο τη ζωή των Ελλήνων και η μυρωδιά διάχυτη παντού. Οι μόνοι που ευδαιμονούν είναι οι διαχειριστές των κρίσεων αυτών, που υποτίθεται μάχονται και αγωνίζονται να διατηρήσουν την χώρα όρθια. Ορθια πάνω σε φλεγόμενα δεκανίκια. Και το θράσος των «Εφιαλτών» του φτάνει σε απύθμενα βάθη και σε σημείο που έρχονται πάλι και διεκδικούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη να τους κυβερνήσουν, μέσα απο τα ίδια πολιτικά σχήματα ή δημιουργώντας νέα και προαναγγέλοντας πρόοδο. Χρησιμοποιούν την ίδια παρωχημένη πλέον ξύλινη γλώσσα εκμεταλλευόμενοι την φυσική αδυναμία των Ελλήνων, δηλαδή εκείνη της λήθης και την τρομοκρατία για όλα τα προαναφερόμενα κακά, με τη βοήθεια των υπηρετούντων αυτούς μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Κουρνιαχτός και μπούρμπερη απέμειναν. Το καράβι που κάηκε και να το βάψεις απο πάνω, μέσα του έχει την καταστροφή και το θάνατο. Η μυρωδιά του καμμένου είναι στο σώμα του. Ειναι νεκρό! Και οι νεκροί δεν ανασταίνονται, όσο και να το θέλουμε και ότι και να λέμε.. 
Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί απο το διαδίκτυο και κανένα πνευματικό δικαίωμα δεν έχει ο συντάκτης τού άρθρου ή το blog.0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...