Monday, March 18, 2013

Συνεχίζονται οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά την πρωτοφανή απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 19:22 μέγεθος γραμματοσειρά


Χιονοστιβάδα εξελίξεων σημειώνεται και σήμερα, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Γιούρογκρουπ για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο οι τράπεζες στην Κύπρο, ενώ αναβλήθηκε η σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλή για ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου κουρέματος.
Λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο και των αρνητικών αντιδράσεων των αγορών, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης συνέρχονται εκτάκτως απόψε στις 8 και 30, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, στο επίκεντρο θα βρεθεί η νέα πρόταση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για να προστατεύσει τους μικροκαταθέτες.
Η νέα πρόταση της κυβέρνησης είναι αυτή που οδήγησε και σε αναβολή της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα συνέλθει αύριο στις έξι το απόγευμα.

Αναβλήθηκε και πάλι η συνεδρία της Βουλής…
Η σημερινή ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποφάσεις στο Γιούρογκρουπ, η οποία επρόκειτο να γίνει στις τέσσερις το απόγευμα, αναβάλλεται για αύριο στις έξι το απόγευμα.
Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχουν τροποποιήσεις επί του προτεινόμενου νομοσχεδίου, το οποίο και παραπέμπεται εκ νέου για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.
Προηγήθηκε στις έντεκα το πρωί κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, η οποία ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ακολούθησε σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για το διάλογο που είχε με τα μέλη της Βουλής.
Το νομοσχέδιο για τις αποφάσεις στο Γιούρογκρουπ επεξεργάστηκε ξανά το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθησε ενημέρωση της επιτροπής οικονομικών της Βουλής.
Στο Προεδρικό μετέβησαν το πρωί και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός γραμματέας του Ακέλ Άντρος Κυπριανού και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης.
Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου, Νίκος Παναγιωτίδης Πηγή : ΡΙΚ

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...